Fiets er eens uit met KBO Elshout

Woensdag 17 juli werd er weer gefietst. Het is dan wel vakantietijd maar KBO Elshout stapt op de fiets en gaat. Er stonden zelfs meer fietsers bij de start om 9.00 uur dan normaal. Daar zal ook het mooie weer wel aan meegeholpen hebben want het was prima fietsweer die dag. Een groep van 27 mensen stond klaar om op te stappen. En voor de veiligheid word er verdeeld in groepen zodat er niet een hele sliert fietsers rijdt zodat er nog ingehaald kan worden door ander verkeer omdat er ruimte is tussen de groepen.

De route ging door de duinen, langs de golfbaan van Kaatsheuvel, achter De Moer langs de richting Dongen en door naar s-Gravenmoer voor de koffiestop. Het valt tegenwoordig niet mee om een koffieadres te vinden maar dat hoort er wel bij. Even afstappen voor een bakkie en bij kletsen. Maar gelukkig hadden de routeplanners toch een adres gevonden dat voor de fietsers zelfs speciaal open wilde gaan ondanks dat ze vanwege vakantie gesloten waren. Het is mooi verdiend in een half uurtje toch? Bij de stop stond er ruim 25 km op de teller.

Na de koffie de snelste route weer naar huis over het halvezolen pad voor de laatste 17 km. Er rijden fietsers mee die niet uit Elshout komen dus die haken wat eerder af als ze langs hun dorp komen. De laatste fietsers waren om 12.30 uur weer thuis. Mooi op tijd voor de lunch.