Senioren KBO Elshout op de fiets
Een tocht van 94.5 km

Op woensdagmorgen 9.00 uur staan 15 senioren, leeftijd tussen 70 en 84 jaar, klaar om een dagje te fietsen, uitgezwaaid door een collega fietser, die helaas verstek moest laten gaan. Het is een verrassingstocht voor de deelnemers, uitgezet op knooppunten en langzaam ontdekken ze waar de tocht heen gaat.

Vanuit Elshout richting de Heusdense brug, door de dorpen Genderen en Waardhuizen naar Almkerk. De eerste stop is bij golfbaan De Almkreek, voor een kopje koffie/thee. De eerste 25 km zitten erop. Daarna via Almkerk, Uppel en Werkendam naar het Biesbosch museum. De teller staat dan op 56 km en het is tijd om het lunchpakket tevoorschijn te halen. Slechts 1 deelnemer vertrouwt de accu niet en heeft de acculader bij om op te laden om straks niet zonder stroom te komen zitten. Niet dat u nu denkt, die senioren fietsen op de “Tour” stand, neen, allemaal op de “Eco” stand.

Na een uurtje pauze stappen we weer op de fiets , dwars door de Biesbosch richting pontje Steur en daarna verder richting Hank, een korte pauze, en verder via Drongelen, het pontveer over, terug naar Elshout. Om 17.45 uur is iedereen weer veilig thuis. Terugkijkend naar een mooie fietstocht, een lekker zonnetje, weinig wind, gezelligheid onder elkaar en genieten van de mooie natuur in onze omgeving, inclusief de Biesbosch. Het is zeker de moeite waard om het Biesbosch museum en het natuurgebied de Biesbosch te bezoeken.

Er staat nog zo’n “monstertocht” op het programma en wel op 28 augustus. Hopelijk zijn de weergoden dan ook gunstig gezind.