Nog een keer 90 km fietsen
Voor leden van KBO Elshout  geen probleem

28 augustus was het weer zover. Gezien de warmte die voorspelt was die dag, 26-28 graden, was de opkomst kleiner dan de vorige keer maar dat mocht de pret niet drukken. Even goed hadden 11 fietsers/sters  in de leeftijd van 72-84 jaar er zin in. Maar voor vertrek moest er eerst even een groepsfoto gemaakt worden.

Er was weer een mooie tocht uitgezocht door de routeplanners via knooppunten met voldoende rustplaatsen. Drinken en de lunch mee zodat er onderweg gepicknickt kon worden. Vanuit Elshout ging het via Drunen naar Cromvoirt. Vandaar naar Helvoirt waar nog steeds aan de weg gewerkt wordt zodat er gekluund moest worden om de tocht te vervolgen. Snelweg Den Bosch-Tilburg werd overgestoken om gelijk linksaf naar Esch de weg te vervolgen. In Boxtel was de eerste koffie en sanitaire stop bij een voormalig wegrestaurant. Vroeger liep daar een snelweg langs zodat het er drukker was dan tegenwoordig. Een geluk voor de fietsers want nu waren we snel aan de beurt.

Weer op de fiets richting Kasteren en daarna om St Oedenrode heen naar een mooi park met speeltoestellen en bankjes in zon en schaduw. De speeltoestellen hebben de fietsers maar gelaten maar de bankjes werden bezet. Na een half uurtje was het toch weer tijd om op de fiets te stappen want ook al zit je in de schaduw, je krijgt het toch warm. Fietsend was het heel goed te doen, zeker met de mooie route die uitgezet was. Regelmatig onder de bomen met soms een open stuk maar de route ging over gladde fietspaden,  gravelpaadjes, karresporen tussen het gras en hobbelige bospaadjes. Zelfs dwars over het kermisterrein tussen de attracties door. Heel afwisselend maar mooi.

Na  de rustperiode ging de route door Rooi ( St-Oedenrode) met een afstap bij het kerkhof om even te kijken naar het graf van Mgr Bekkers. Nog even bij een kleine kapel een kaarsje opsteken op een goed verloop van de tocht om daarna via Boskant naar Liempde en weer terug naar Boxtel te gaan maar nu via de andere kant. Langs het station op naar Vught. Onderweg nog even gestopt om de beentjes te strekken en de billen wat verlichting te geven. In Vught zat het grootste deel van de tocht erop en kon er gerust nog een terrasje opgezocht worden voor een drankje. Alleen pech voor de mannen dat op dit terras geen alcohol geschonken mocht worden maar het alcoholvrije pilsje ging er ook best in.

Ja en dan moet je toch echt een keer naar huis dus de brug het kanaal over, en dan niet via de gerichtste weg, nee met een omweg eerst nog een stukje naar Den Bosch om via het ziekenhuis bij Deuteren langs het woonwagenkamp via de Heidijk naar het centrum van Vlijmen te fietsen voor een lekkere ijs afsluiting. Hierna kon het richting Elshout. Enkele fietsers gingen eerder een andere richting op en niet meer mee naar het beginpunt zodat we daar met zeven personen eindigden.

Iedereen was het erover eens dat het een leuke, gezellige dag geweest was met een mooie tocht en dat de afstand reuze meegevallen was. Ach als je gezellig te kletsen hebt dan ben je zo een eind weg gefietst. De pechauto heeft niet in actie hoeven komen en de first-aid kit kon in de fietstas blijven. Er is al over gepraat om volgend jaar drie keer zo’n grote afstand te plannen.

Voorlopig gaan we nog fietsen op de eerste maandagmiddag om 13.00 uur en de derde woensdagochtend om 9.00 uur voor 40 kilometer. Starten op het pleintje bij D’n Elshof. Je bent welkom en hoeft geen lid te zijn maar wel een veiligheidsvest dragen. En natuurlijk je eigen consumptie betalen op de stop halfweg.