Fietsentochten van KBO Elshout gaan in de winterstop
In oktober was de laatste fietstocht

En daar werd nog volop van geprofiteerd. Maandagmiddag 7 oktober stonden 20 fietsers klaar voor de tocht. Deze ging via Haarsteeg naar Bokhoven om vandaar langs de Maas weer richting Herpt en de pont te gaan. Een oversteek naar Amerzoden stond in de planning. En omdat het toch allemaal senioren zijn die meefietsen stond de koffiestop gepland bij Zorgcentrum Zonnelied. En daar was niets mis mee, de koffie smaakte prima en de sfeer was er goed. Een klein voorproefje voor de fietsers hoe het voelt zo’n Zorgcentrum. Daarna met een omweg weer terug richting Elshout. En dat zelfs de routeplanners zich nog wel eens vergissen kwam later uit. Het aantal kilometers was korter uitgevallen dan gepland.

Maar voor de tocht van woensdag 16 oktober stonden maar liefst 30 mensen om 9.00 uur paraat met hun fiets. Het mooie weer hielp daar natuurlijk ook nog aan mee. In drie groepen werd er gefietst. En dat het een mooi plaatje is als je achteraan fietst en voor je een lange sliert fietsers in gele hesjes met – Kom bij ons – KBO Elshout opdruk ziet behoeft niet verteld te worden. Het mooie was dat er deze morgen bijna 40 km gefietst werd en dat men niet verder dan 10 km van Elshout verwijderd bleef. Over paadjes en binnendoor wegen, slingerend door de dorpen, over dijken en polders. Koffie drinken in de zon op het terras bij de Emma molen in Nieuwkuijk daar bleef men nog wel wat langer voor zitten. Langs het kanaal richting Waalwijk om over het halvezolenpad weer naar Elshout te gaan. Het groepje was op het eindpunt nog maar klein want velen waren dichtbij hun woonplaats al afgeslagen naar huis. Want niet alleen komen de fietsers uit Elshout maar ook uit Drunen, Nieuwkuijk en zelfs Waalwijk. Blijkbaar is het gezellig.

Helaas is er voor dit jaar een eind gekomen aan die leuke fietstochten want ook al is KBO Elshout niet aansprakelijk, een ongeluk zit in een klein hoekje zeker in de herfst en winter. Nu kan er nog gezegd worden dat er op al die fietstochten nooit iets gebeurd is op één maal een lekke band na. De fietstochten starten weer in april 2025 maar er zijn nog heel veel andere leuke activiteiten bij KBO Elshout. Kijk maar eens op de website in de activiteitenkalender.